Dzbanki filtrujące wodę?❤ Woda ze dzbana jest świeża, chłodna i OCZYSZCZONA z zanieczyszczeń. Dodatkowo nasycona mikrocząsteczkami gliny, która łagodzi wszelkie stany zapalne układu pokarmowego‼ Nasi dziadowie wiedzieli co dobre… ???Nieszkliwiona w środku i nienasycona silikonami glina działa jak naturalny filtr – podobnie jak węgiel aktywny, ale dodatkowo nasyca wodę tonizującą stany zapalne gliną. Żadnych mikroplastików, chloru, bakterii – glina oczyszcza wodę pitną‼

Po nalaniu z kranu woda musi w nich pewien czas „odstać”.


Gliniane dzbany, dzbanki, garnki, garnuszki i różnego rodzaju naczynia we wszystkich kulturach stanowiły główne kuchenne wyposażenie. W glinianych naczyniach przechowywano żywność i napoje, by zachować ich świeżość i chronić przed zepsuciem. Porowata struktura ścianek naczyń „oddycha”, łatwo chłonie i odparowuje płyny. W trakcie gotowania, pieczenia, duszenia w półkolistych garnkach równomiernie rozkłada się ciepło. Warzywa i owoce nie tracą koloru, nie wysychają. Dania się nie przypalają i zachowują wszystkie wartości odżywcze i witaminy. Potrawy gotowane w glinianych garnkach są szczególnie smaczne, soczyste, chrupiące i aromatyczne, a przechowywana w nich żywność dłużej zachowuje świeżość.


W glinianych garnkach gotowano, pieczono, duszono i fermentowano – a wszystko dla wyjątkowego smaku potraw.

Co mówi o tym nauka.

Współczesna nauka potwierdza terapeutyczne właściwości gliny. Zawdzięcza je ona bogactwu minerałów i porowatej strukturze, dzięki którym ma niesamowite zdolności do wychwytywania wszelkich toksycznych substancji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *